Uut de Hoogte

Uut de Hoogte

Uut de Hoogte

De Steeg

De Steeg

tWotterop

tWotterop

De Hunze IX

De Hunze IX

ROES

ROES

Heisa speelt Blijf!

Heisa speelt Blijf!

OVER ONS

Casa Via is in de zomer van 2008 opgericht door Saskia Broertjes, Maartje Kreb en Emil Klok.

(op de foto van rechts naar links).

Emil, Maartje en Saskia

Emil had de diploma's voor bedrijfskundige en socioloog al op zak, om in de laatste broekzak, zo gaat het altijd, te vinden wat hij eigenlijk altijd al zocht: de cultuursector. Als cultuurcoördinator voor de gemeente Assen adviseerde en ondersteunde hij diverse culturele organisaties, zowel professioneel als amateur, en organiseerde hij evenementen als het meerdaagse muziekfestival Cultuur op de Kade, de Open Atelierroute Assen, Literaire Zomeravond en diverse theaterfestivals en -producties.
Naast de organisatorische kant van (theater)evenementen staat Emil ook zelf zeer regelmatig op de speelvloer en is hij de helft van DJ's Vol Op Je Plaat.

Maartje Kreb studeerde Kunst, Cultuur en Media. Aansluitend was zij vijf jaar beleidsmedewerker cultuur bij de gemeente Assen. Daar had ze onder andere de subsidiecontracten met de bibliotheek, het theater en het Centrum voor Kunst en Cultuur in haar portefeuille. Maartje houdt zich @Casa Via voornamelijk bezig met de organisatorische kant van theater.

Saskia Broertjes is freelance acteur, regisseur en workshopdocent. Ze speelde onder andere bij de groninger gezelschappen De Klucht (avondvullende kluchten in kleine zalen), De Steeg (jeugdtheater op middelbare scholen) en Theater te Water. Als regisseur tekende ze voor meerdere producties van Theatergroep FlauweCult, en is ze verbonden aan UDI Lageland. Verder geeft ze theaterworkshops (op basisscholen, middelbare scholen, voor personeelsdagjes, etc...), en zitten haar dagen altijd vol met de meest uiteenlopende theatergerelateerde klussen. Zoals op tijd de website updaten....

Met ons drieën kunnen we veel, maar natuurlijk lang niet alles! We maken dan ook veelvuldig gebruik van een vaste pool van acteurs.  Daarnaast kunnen we allerlei goede mensen invliegen indien nodig. Workshopdocenten, trainingsacteurs, productiemedewerkers, muzikanten, dichters.... We hebben een flinke rolodesk!

AGENDA komende voorstellingen

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

TWITTER

© 2008 - 2021 Casa Via | Realisatie: Kortsluiting webdesign en techniek