Uut de Hoogte

Uut de Hoogte

Uut de Hoogte

De Steeg

De Steeg

tWotterop

tWotterop

De Hunze IX

De Hunze IX

ROES

ROES

Heisa speelt Blijf!

Heisa speelt Blijf!

NIEUWS


audities nieuwe voorstelling van Waark

Theatergroep WAARK start na de zomer met de repetities van De Nije Man. De voorstelling is een bewerking van ‘De nieuwe man’, een roman van Thomas Rosenboom. In deze nieuwe productie van WAARK wordt een heel andere benadering gekozen dan in de muziektheatervoorstelling De Nieuwe Man, die onlangs in Appingedam  door stichting Kronkels is uitgevoerd. Beide producties vormen met elkaar een intrigerend tweeluik, waarin ‘De nieuwe man’ van verschillende kanten wordt belicht.

Gert Fokkens heeft het boek bewerkt tot een intieme zaalvoorstelling, waarin de innerlijke wereld van hoofdpersoon Berend Bepol centraal staat. De regie is in handen van Frederieke Vermeulen, die haar sporen heeft verdiend bij onder meer Theater De Citadel, de Paardenkathedraal en mimegezelschap Boogaerdt/VanderSchoot. Gré van der Veen neemt de bewerking van het script naar de Groninger
streektaal voor haar rekening.

Aanhoudende voorspoed heeft van scheepsbouwer Berend Bepol een bezadigd man gemaakt met een filosofische inslag. De neergang in de scheepsbouw van najaar 1920 deert hem aanvankelijk dan ook weinig. Wel maakt hij zich wat zorgen omdat hij geen opvolger heeft en zijn dochter nog ongetrouwd is. Hij doet zijn meesterknecht Niesten daarom een voorstel, waarmee hij twee vliegen in een klap denkt te slaan. Wanneer Niesten daar op ingaat raakt Bepol echter steeds meer van slag. Zijn hunkering naar erkenning,
dankbaarheid en genegenheid groeit aan tot een obsessie. Met fatale gevolgen. 


WAARK is voor deze nieuwe voorstelling op zoek naar vier mannelijke en twee vrouwelijke  amateurspelers. Voor de rol van Bepol zoeken we een man van 50-60 jaar. Zijn vrouw Agaath mag iets jonger zijn. Niesten is
een stoere arbeider van eind 20. Ilse, de dochter van Agaath en Berend Bepol is halverwege de twintig. Daarnaast zoeken we twee mannelijke dertigers/veertigers/vijftigers voor de rollen van kapper en schrijver.

Aangezien de voorstellingen van WAARK Groningstalig zijn, is het allereerst van belang dat de spelers de Groningse taal goed beheersen. Daarnaast moeten zij in de periode september 2012 - mei 2013 in elk geval op zondagen beschikbaar zijn voor de repetities. Bovendien moeten zij zich voor langere tijd willen binden aan het project. WAARK streeft ernaar de voorstelling zo’n dertig keer te spelen, vanaf mei 2013 tot eind 2014.

Op vrijdag 31 augustus (middag en avond) zullen audities voor de verschillende rollen worden gehouden. Iedereen met passie voor theater en voor de Groningse taal, voldoende tijd en (bij voorkeur) ruime speelervaring, kan zich aanmelden. Het exacte tijdstip en de locatiegegevens van de audities worden bekend gemaakt na de aanmelding. Als er potentiële deelnemers op de genoemde datum verhinderd zijn, volgt mogelijk nog een tweede auditieronde op zondag 9 september; afhankelijk van het aantal en de kwaliteit van de aanmeldingen. De repetities voor de voorstelling starten eind september.
In mei 2013 vindt de première plaats

Als je geïnteresseerd bent om auditie te doen, stuur dan vóór 22 augustus een mail met foto (maximaal 1 MB!) en een kort CV naar info@waark.nl. Nadere informatie over het project kun je opvragen bij Emil Klok, hoofd productie, via 06-25052947 of emil@casavia.nl


Nieuwsarchief

AGENDA komende voorstellingen

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

LAATSTE nieuws

Uut de Hoogte groot succes!
fotoTheaterfeuilleton Uut de Hoogte beleefde na 111 voorstellingen op 2 april zijn (voorlopige) einde.
Lees meer


nieuwe voorstelling Heisa!
fotoOp 30 september gaat de nieuwe voorstelling van Heisa, getiteld Daar!, in première in het Prinsentheater in Groningen.
Lees meer


audities nieuwe voorstelling van Waark
fotoTheatergroep WAARK start na de zomer met de repetities van De Nije Man. De voorstelling is een bewerking van ‘De nieuwe man’, een roman van Thomas Rosenboom.
Lees meerNieuwsarchief
© 2008 - 2021 Casa Via | Realisatie: Kortsluiting webdesign en techniek