Uut de Hoogte

Uut de Hoogte

Uut de Hoogte

De Steeg

De Steeg

tWotterop

tWotterop

De Hunze IX

De Hunze IX

ROES

ROES

Heisa speelt Blijf!

Heisa speelt Blijf!

NIEUWS


spelers gezocht voor onzichtbaar theater!

In 2012 bestaat Het Schild, centrum voor blinde en slechtziende ouderen in Wolfheze, een eeuw. Deze mijlpaal wordt gevierd door het uitbrengen van een heel bijzondere theaterproductie onder de titel Ongezien. Ongezien is een theatervoorstelling op locatie, waarbij zicht geen rol speelt. Onzichtbaar theater zonder podium, decor of tribune. Maar in een intieme cafésetting met maximaal 50 toeschouwers per voorstelling, waarbij bezoekers de scènes meemaken door te luisteren, voelen, ruiken en proeven.

De tekst is geschreven door Gert Fokkens en de regie is in handen van Jack Nieborg, bekend van het Shakespearetheater in Diever. 

Het stuk

Ongezien verhaalt over de ontmoeting tussen een blinde kroeg accordeonist, en een klassiek geschoolde celliste. Er ontstaat een vriendschap tussen beiden, die overslaat in liefde. Maar zij draagt een geheim met zich mee. Niet zichtbaar voor de buitenwereld … 

De voorstelling

Iedereen in het publiek wordt geblinddoekt, zodat de omstandigheden voor mensen met of zonder visuele beperking zoveel mogelijk gelijk zijn. Tijdens de voorstelling wordt het publiek begeleid door spelers. 

De audities

Op woensdag 21 december zullen in Het Schild in Wolfheze audities worden gehouden voor vier hoofdrollen. Hiervoor zijn we op zoek naar één vrouw en drie mannen, die tegen een vergoeding in deze unieke voorstelling willen spelen. Theaterervaring is vereist, een goede stem en timing zijn van cruciaal belang. De vrouwelijke hoofdrol moet ook beschikken over goede zangcapaciteiten. 

De repetities

De repetities voor de voorstelling starten in de eerste week van januari. Er wordt wekelijks gerepeteerd op de vrijdagmiddag en avond en op zaterdag overdag. De repetities zijn op de voorstellingslocatie in Wolfheze. De voorstellingen vinden plaats tussen half maart en half april, donderdag t/m zondag. In totaal wordt er ruim twintig keer gespeeld. 

De aanmelding

Als je geïnteresseerd bent om auditie te doen, stuur dan vóór 18 december een mail met foto (maximaal 1 MB) en een CV naar info@casavia.nl

Nadere informatie over Ongezien of de selectieprocedure kun je opvragen via dit mailadres, of bij Emil Klok, via 06-25052947.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.ongezientheater.nl


Nieuwsarchief

AGENDA komende voorstellingen

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

LAATSTE nieuws

Uut de Hoogte groot succes!
fotoTheaterfeuilleton Uut de Hoogte beleefde na 111 voorstellingen op 2 april zijn (voorlopige) einde.
Lees meer


nieuwe voorstelling Heisa!
fotoOp 30 september gaat de nieuwe voorstelling van Heisa, getiteld Daar!, in première in het Prinsentheater in Groningen.
Lees meer


audities nieuwe voorstelling van Waark
fotoTheatergroep WAARK start na de zomer met de repetities van De Nije Man. De voorstelling is een bewerking van ‘De nieuwe man’, een roman van Thomas Rosenboom.
Lees meerNieuwsarchief
© 2008 - 2021 Casa Via | Realisatie: Kortsluiting webdesign en techniek